на живо

Ден 21: На "Герена" още чакат акциите от Дубай (ВИДЕО)

Без промяна на собствеността на "Левски" и в днешния ден

Ден 21: На "Герена" още чакат акциите от Дубай (ВИДЕО)

Без промяна на собствеността на "Левски" и в днешния ден. Акциите на "сините" продължават да бъдат в Дубай при обвиняемите собственици на клуба Васил Божков и Георги Попов, като все още не са джиросани на Наско Сираков.

Христо Златанов е един 1185-те акционери в "Левски". Като всички "сини" привърженици, и той е в напрегнато очакване какво ще се случи с мажоритарния пакет акции.

"Усещането е както при всички, които обичат "Левски" - дано да получим акциите, точният човек е Наско Сираков.", каза Златанов пред bTV. 

Златанов вярва, че клубът от "Герена" ще се справи с финансовата и управленска криза. 

Административната сграда на "Левски" продължава да очаква своето ново ръководство. 21 дни след като Васил Божков за първи път каза, че може да се раздели с акциите на клуба развитие няма, а бъдещето изглежда неясно.

В предаването "Тази сутрин" на 8 май Божков разкри три варианти да се раздели с акциите - да ги продаде, да ги върне откъдето ги е взел, и да ги преотстъпи на феновете, ако могат да развиват клуба. Впоследствие ценните книжа бяха джиросани на премиера Борисов, но той отказа да ги вземе, а Наско Сираков изрази готовност да стане собственик на клуба. 

След допитване в социалните мрежи Божков в крайна сметка реши да предостави акциите на легендарния футболист при негово желание. 

Вчера изтече и срокът, в който премиерът Бойко Борисов трябваше да отговори дали възнамерява да се разпорежда с джиросаните на негово име акции. Той даде мълчалив отказ.

По-рано през седмица собственикът Георги Попов каза, че при този развой на събитията ще предостави ценните книжа на Наско Сираков.Това обаче не се случи и днес, но феновете са позитивно настроени и мечтаят за прозрачно управление, без политическа зависимост. 

"При толкова милиони левскари достатъчни са 100 редовни членове да плащат 10 лева на месец. Всеки месец редовни членски вноски и помощта на няколко спонсора са достатъчни.", добавя Златанов.

В момента "Левски" не обслужва редовно задълженията си и се издържа единствено от дарения.