на живо

Един от братята на Марадона: Сега всички твърдят, че са били негови приятели

"Винаги сме били до него и никога не сме виждали тези хора"

Един от братята на починалата в края на миналата година футболна легенда Диего Армандо Марадона - Уго, разкритикува хората, които продължават да обсъждат големия аржентинец, преструвайки се, че докато беше жив са били близки с него. Според Уго, те търсят слава на гърба на покойния Дон Диего, което е грозно.

"Другият ми брат и сестрите ми страдат заради всички тези хора, които излизат и говорят за Диего. Ние винаги сме били с него и никога не сме ги виждали! Надявам се на небето да няма социални мрежи и че Диего почива в мир.", заяви Уго пред Puro Futbol.

"Всички твърдят, че са били негови приятели. Защо тогава не бяха до него? Това е невероятно нещо. Остава само да кажат, че брат ми се е самоубил. Да престанат с говоренето и да оставят съдът да работи на спокойствие."

След кончината на великия аржентински футболист, личният му лекар Леополдо Луке стана обект на разследване и беше обвинен в небрежност по време на процедурите, които е прилагал, за да запази живота на 60-годишния любимец на милиони. Вече е доказано, че Луке е фалшифицирал подписа на Марадона върху официален документ.

"Всички, които говорят по телевизията за него, ме ядосват, но не и дъщерите му. Останалите просто търсят шестмесечна слава."

"Разбрах за смъртта на Диего от моята дъщеря. Когато във въпросния ден излязох на улицата, преди да разбера за случилото се, всички ме гледаха странно. Когато се прибирах, дъщеря ми ми позвъни, казвайки, че чичо ѝ е починал. Не знам как стигнах до вкъщи тогава. Брат ми правеше чудеса на терена, той беше извънземен.", каза още 51-годишният бивш полузащитник.