на живо

Един падна! Време е да повалим гиганта!

САЩ изглеждат непреодолим отбор, но "лъвовете" разчитат на подкрепата от публиката

Lap.bg

Българският национален отбор по волейбол направи първа крачка към изглеждащата непосилна до вчера цел - класиране за третия етап на световното първенство, което се провежда у нас и в Италия.

Избраниците на Пламен Константинов играха вдъхновено и с настроение, за да победят Иран и да си върнат за загубата в първата фаза. Днес (22 септември) от другата страна на игрището ще застане тимът на САЩ.

Американците винаги са фаворити на големи първенства. С изключително добре развит университетски спорт и постоянно стабилен отбор, не е изненада, че тимът, селектиран от Джон Спероу все още не познава загубата в шампионата и има 6 победи.

Така Матю Андерсън и компания почти са стегнали куфарите си за следващия етап в Италия. 

На пътят им обаче ще реват "лъвове"! 

Българските волейболисти наистина оставиха всичките си усилия и сърца на игрището, за да се поздравят с успех срещу "персите". Това видяха и няколкото хиляди фенове в "Арена Армеец". Залата обаче остана сравнително празна, предвид ранга на първенството.

След победата обаче се очакват още зрители да си закупят билет, а атмосферата да бъде празнична. Момчетата, начело с Валентин Братоев, обещаха да направят всичко възможно и тази вечер след мача аплодисментите, усмивките, а и точките в актива на българите да са повече. А и това е единственият шанс отборът да се добере до фазата за разпределение на медалите.

Всичко ще стане ясно в 20:30 ч.!