на живо

Един пост в Инстаграм носи на Роналдо по 875 хил. евро

Португалецът има повече от 172 млн. последователи

Getty Images

Кристиано Роналдо е най-популярният спортист в Инстаграм с повече от 172 милиона последователи. Затова всеки, който иска да се възползва от реклама в личния му профил, трябва да бръкне дълбоко в джобовете си.

Според Hopper HQ, португалецът може да спечели от една-единствена публикация сумата от 875 хил. евро. На второ място е бразилецът Неймар, а рекламата при него струва малко над 648 хил. евро. Той е следван в мрежата от 121 млн. души.

Трети сред спортистите е Лионел Меси със 123 милиона последователи и цена за реклама от 581 хил. евро. Четвърти е Дейвид Бекъм, а най-високо поставеният спортист, който не е футболист, е баскетболистът Леброн Джеймс. Той се нарежда пети.

Роналдо е на трето място сред знаменитостите. Пред него са само Кайли Дженър с колосалната цена за реклама от 1 милион и 126 хиляди евро, и певицата Ариана Гранде с 894 хил. евро за пост в социалната мрежа.

През януари Роналдо се превърна в първия човек със 150 млн. последователи в Инстаграм, а оттогава към компанията му се присъедини само Ариана Гранде.