на живо

Един различен шампионски парад в... хотел (ВИДЕО)

Футболистите на "Ливърпул" празнуват първата титла на тима от 30 години насам

Twitter

Светът е различен, футболът е различен, но емоциите от спечелването на шампионската титла на Англия остават същите. Радост, сълзи, викове, прегръдки... футболистите на "Ливърпул" станаха първенци, след като основният им конкурент за трофея "Манчестър Сити" загуби от "Челси".

Футболистите на Юрген Клоп трябваше да изчакат повече от първоначално предвиденото, за да станат шампиони, след като пандемията от коронавирус прекъсна първенството за 3 месеца. Това е причината и празненствата им да са по-различни. В момента играчите са изолирани в хотел, където живеят между мачовете. Правят им се тестове за COVID-19 два пъти в седмицата.

Така че те посрещнаха новината, че са шампиони на английската Висша лига заедно, далеч от терена, но очаквано емоционално и шумно.

Всички футболисти бяха вперили поглед в екрана на телевизора, за да проследят последните секунди от загубата на "Манчестър Сити". Последният съдийски сигнал даде начало на празненства.

Преди това реализираната дузпа от страна на Вилиан от "Челси", след която резултатът стана 2:1 за "сините" от Лондон също беше посрещната с викове и прегръдки.

Минути след като осъзнаха, че са шампиони, играчите "гостуваха" онлайн в няколко телевизионни студиа. Капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън не пропусна да отбележи важната роля на мениджъра на тима Юрген Клоп за спечелването на титлата.

"Знаех, още щом се появи на първия си работен ден, че ще промени всичко! Слушаме го, вярваме в него. Беше страхотно преживяване. Надявам се да има и още успехи - гладни сме за тях, чакаме ги и продължаваме да го следваме! Най-важното е, че му имаме безусловно доверие, вярваме в него и той ни доведе до тук! Нищо от този успех нямаше да бъде възможно без него!", заяви Хендерсън.

Тагове:

Ливърпул