на живо

Единсон Кавани отново герой за "Пари Сен Жермен" (ВИДЕО)

Парижани победиха "Лил" в среща от френското първенство

Facebook

"Пари Сен Жермен" спечели с минималното 1:0 гостуването си на "Лил" в мач от 11-ия кръг във френския футболен шампионат.

Единсон Кавани се разписа за столичани в 65-ата минута и изкачи отбора на втора позиция в класирането във Франция. Съперникът на "Лудогорец" Разград в груповата фаза на Шампионската лига реализира единствения си гол в двубоя чрез уругвайския нападател, който се възползва от хитър пас на Анхел ди Мария отляво и преодоля вратаря на домакините Винсънт Енияма.

Голът е десети през сезона за Кавани, който е лидер при реализаторите.

Преди почивката Ди Мария се разписа във вратата на "Лил", но попадението беше отменено заради игра с ръка.

В края на срещата домакините натиснаха в търсене на изравняването, но Янус Санкаре пропусна да се разпише от близка дистанция.

След тази победа "Пари Сен Жермен" е на второ място в класирането с актив от 23 точки и изостава с 3 от лидера "Ница", който в неделя играе срещу "Нант". "Лил" е на 16-а позиция с 10 спечелени до момента точки.

На ПСЖ предстои мач срещу "Базел". Срещата е на 1 ноември от 21:45 ч. и ще бъде излъчена пряко на VOYO.BG. По същото време "Лудогорец" посреща английския гранд "Арсенал", като сблъсъкът на стадион "Васил Левски" ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Студиото преди мача започва в 21:00 ч.