на живо

Едмонд Назарян спечели бронз на световното за кадети (ВИДЕО)

Синът на легендарния Армен Назарян донесе единственото отличие за България от шампионата

Синът на легендарният Армен Назарян - Едмонд, донесе единственото отличие за България от световното първенство по борба за кадети, което се проведе в София. 

В своята категория до 51 кг българският борец излезе в мач за бронза срещу индиеца Аршад Аршад. Назарян нямаше никакви проблеми срещи противника си и за 3 минути постигна технически туш.

Златото в категорията отиде при иранеца Сеид Лейвеси, от когото българинът загуби в полуфинала. Той победи Елмир Алиев от Азербайджан.

Назарян е двукратен европейски шампион за своята възраст и трети на световното първенство през 2018 г. Той постигна тези успехи в категория до 48 кг. В София беше дебютът му при по-тежките. 

Снимка: bul-wrestling.org

Неотлъчно до Назарян до тепиха беше баща му - двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, който му помагаше с напътствия, а след успеха го вдигна на ръце под аплодисментите в "Арена Армеец".

"Доволен съм. Не е като да стана шампион, но съм доволен, че взех поне бронзовия медал. Целта ми на другите състезания ще бъде само злато. Световното първенство е много важно състезание и няма да се предам - взимам медала и си тръгвам. Другият път ще е злато", оптимист е Едмонд.