на живо

Едно мадридско дерби за 120 млн. евро

Финалът за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия ще бъде излъчен от 19:30 ч. по bTV Action

Reuters

Тази вечер ни очаква едно по-различно мадридско дерби. Отборите на "Реал" и "Атлетико" ще спорят за Суперкупата на Испания на 4000 км от дома - в Саудитска Арабия. Срещата започва в 19:30 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.

На полуфиналите "Реал" победи с лекота носителя на Купата на краля - "Валенсия" с 3:1, а "дюшекчиите" елиминираха шампиона "Барселона" след два драматични късни гола и краен резултат 3:2.

Снимка: Reuters

Мадридско дерби извън испанската столица е рядко срещано явление. Въпреки това напрежение и ентусиазъм няма да липсват, тъй като и двата тима винаги се хвърлят с всички сили за успех в тази битка. Сега залогът е още по-голям, тъй като ще бъде решена Суперкупата на Испания, която за първа година се разиграва в четиристранен турнир и то в Саудитска Арабия.

Промяната във формата озадачи не само феновете, но и футболистите. Причината обаче е ясна - 120 млн. евро. Такава е стойността на сделката между Ла Лига и домакините.

След относително слабия старт на сезона, тимът на Зинедин Зидан набра скорост и вече е в серия от 15 мача без загуба във всички турнири. "Белите" бяха твърде добри за "лос че" в първия полуфинал, а Тони Кроос вкара впечатляващ гол директно от корнер.

Когато става въпрос за дербита обаче формата няма чак такова значение, а Диего Симеоне със сигурност е скрил по някой коз в ръкавите си.

Във втория полуфинал "рохибланкос" владееха топката сравнително малко, но благодарение на една от най-силните си страни - контраатаките, вкараха два гола в последните 10 минути и изхвърлиха Меси и компания от надпреварата. И подпечатаха съдбата на Ернесто Валверде, който до дни ще бъде заменен от Шави, според медиите в Испания.

Снимка: Reuters

Диригентите на успеха срещу каталунците бяха Алваро Мората и Анхел Кореа, а Симеоне отново ще разчита на тяхната мощ в атака, за да обезоръжи "Реал". От другата страна обаче конците ще дърпат Иско, Кроос и Лука Модрич, който срещу "Валенсия" напомни за позабравената си класа.

Сблъсъците на терена ще са ожесточени, а зрелището е гарантирано.

"Атлетико" е печелил Суперкупата на Испания два пъти, докато "Реал" ще се бори за 11-и трофей.