на живо

Едуард Йорданеску: Ще оправя нещата, обещавам

Някои футболисти не знаят какво означава ЦСКА, ядоса се румънецът

„Обещавам, че ще оправя нещата. Не съм дошъл тук да си правя лоша репутация”, обяви треньорът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску след загубата с 1:2 от „Локомотив” София. Поражението от втородивизионния тим изхвърли „червените” от турнира за Купата на България.

„Искам да изясня нещо – дойдох тук, защото нещата не са добре. Опитвам да свърша работата, която е необходима. Това обаче отнема време. Аз се опитвам да защитя футболистите, но някои от тях не знаят какво означава ЦСКА. Идвам тук от тим, който има същия статут в Румъния”, анализира румънският специалист.

„Треньор съм отскоро и успях да постигна доста добри резултати, класирах отбори за евротурнирите. Искам да кажа „извинете“ на феновете. Разбирам тяхната позиция и защо са ядосани. Очакванията им са много големи и това е нормално. Намираме се в момент, който не ни харесва, но това е положението”.

„Ще дойде момент, когато ще бъда агресивен, но не е в мой стил да обвинявам публично футболистите. Казвам това, което не ми харесва, но дотам. Печелим един мач, а в следващия сме толкова различни, че не можем да победим. Сега идваме тук и правим толкова лош мач”.

„Подкрепа от шефовете? Не питайте мен, а тях. Имам контракт, ако нямаше проблем, нямаше да съм тук. Тимът имаше много тежки мигове през лятото, с много нови футболисти. Не успях да проведа подготовката, но това не е извинение за всичко, което се случи днес”.