на живо

"Екип": Неймар се продава!

В ПСЖ няма да толерират непрофесионално отношение от звездите

Неймар може да напусне "Пари Сен Жермен" още през лятото на 2019 г. Това твърди авторитетното френско издание "Екип". Естествено, условието е в клуба да получат достатъчно примамлива оферта, за да се разделят с бразилеца. 

Когато Неймар акостира в ПСЖ от "Барселона" през 2017 г. той се превърна в най-скъпия футболен трансфер, а парижани платиха 222 млн. евро за услугите му. През двата сезона обаче той показа колеблива игра и имаше два дълги периода на контузии - от 90 и 85 дни. Той има договор с клуба до 2022 г.

Освен това от клуба са притеснени за накърнения имидж на Неймар. Той давал вид на "примадона". Моделът Наджила Триндаде твърди, че той я е насилил и заведе дело срещу него. Освен това бразилецът си позволи да удари фен след загубата на финала за Купата на Франция. 

Новината за евентуален трансфер на Неймар идва часове, след като президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи обяви публично, че няма по никакъв начин да толерира непрофесионално отношение към тренировъчния процес и мачовете от големите му звезди. Бразилецът често е получавал предупреждения от ръководството именно за това.

Според близки до играча и клуба, Неймар иска да се завърне в "Барселона". Парижани могат да използват голямата си звезда при бартер за друг футболист. "Реал" Мадрид също проявява интерес, но Ней не стои на челна позиция в списъка им с евентуални трансфери.