на живо

Екипът на Бербатов: Решенията на БФС са нелегитимни и взети след погазване на устава

Голмайстор №1 на България сезира министрите на правосъдието и младежта и спорта, както и футболните клубове

Lap.bg

Димитър Бербатов и екипът му сезираха министрите на правосъдието и младежта и спорта, както и футболните клубове заради Изпълкома на БФС от миналата седмица. Тогава родната централа отхвърли подписката, с която Бербатов поиска свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент.

"Обръщаме внимание на всички вас и най-вече на Агенцията по вписванията, че заседанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 г., както и решенията, взети на него, са напълно нелегитимни и взети чрез грубо погазване на устава на БФС", пишат от екипа на Бербатов.

"Според устава - заседание на Изпълнителния комитет на БФС се свиква от президента, първия вицепрезидент или друг вицепрезидент, 5 работни дни преди самото заседание с писмена покана, изпратена по електронна поща или факс, или чрез връчване лично срещу подпис на ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет"

"Обръщаме внимание на всички вас за това как функционира и работи това ръководство на БФС. Това, за съжаление, прави нелегитимни всички решения, които са били взети на него и няма как, спазвайки Устава на БФС и законовата уредба за ЮЛНСЦ, да бъде законно вписано в Търговския регистър решение за свикване на конгрес по силата на решения, взети на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 г."

Снимка: lap

Бербатов обяви, че се впуска в битката за президентския пост на БФС през април. Веднага след това обаче Борислав Михайлов оттегли подадената си девет месеца по-рано оставка и се завърна начело. Бербатов и екипът му обжалваха, но Апелативният съд прецени, че Михайлов може отново да бъде вписан като ръководител на централата.