на живо

Експериментална "Барселона" загуби от "Севиля" с 0:2 (ВИДЕО)

Първият четвъртфинал за Купата на Краля доведе до беди за Валверде

Експериментална "Барселона" загуби от "Севиля" с 0:2 (ВИДЕО)

Експериментите на треньора на "Барселона" Ернесто Валверде не доведоха до положителна развръзка. Отборът му загуби с 0:2 като гост на "Севиля" в първия четвъртфинал за Купата на Краля. Утехата за наставника е предстоящият реванш след седмица.

Валверде извади от групата за двубоя Лионел Меси и Серхио Бускетс, а извън титулярите остави Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Жорди Алба.

Снимка: Getty Images

Дебют за каталунците направи Кевин-Принс Боатенг, който започна като титуляр само 24 часа след сензационния си трансфер. Той обаче не отправи нито един изстрел към вратата на домакините в ролята си на централен нападател. Компания в предни позиции му правеха юношата Карлес Аленя и бразилецът Малком. Последният имаше добра възможност да отбележи в края на първата част, но въпреки че финтира вратаря и се озова пред празна врата... не успя да я уцели.

Снимка: Getty Images

Второто полувреме беше по-добро за "Севиля", като голмайсторите бяха Пабло Сарабия и Уисам Бен Йедер. Ужилените каталунци опитаха да отвърнат на удара, но нито един от тях не успя да стигне до чиста позиция и да обстрелва вратата на съперника.

Това е първа загуба на "Барселона" на стадион "Рамон Санчес Писхуан" от 13 двубоя насам. "Севиля" пък изобщо стига до победа срещу "блаугранас" за пръв път от 4 години. Надеждата на андалусийците е да се повтори сценарият от последния път, в който двата тима се срещнаха във фазата на елиминациите (на осминафинал през 2010 г.), а именно да отстрани каталунците.

Снимка: Getty Images

На реванша Валверде със сигурност ще включи сред титулярите Лионел Меси и Луис Суарес, за да избегне отпадане на тази фаза. "Барселона" стига до финала в последните пет издания на турнира, а в четири от тях печели купата.

Срещата "Барселона" - "Севиля" може да гледате следващата сряда (30 януари) от 22:30 ч. по bTV Action.

Тагове:

@