на живо

Експерименталният състав на Дерменджиев загуби от Беларус (ВИДЕО)

Селекционерът заложи на много от футболистите, които рядко получават шанс

Експерименталният състав на Дерменджиев загуби от Беларус (ВИДЕО)

Националният отбор на България по футбол загуби с 0:1 от Беларус в контролна среща на Националния стадион "Васил Левски". Това бе последен мач за представителния ни тим преди баражите за Евро 2020. На 26 март "лъвовете" приемат Унгария в София. При успех тимът ни ще се бори за място на шампионата на Стария континент срещу победителя от двубоя между Румъния и Исландия.

Снимка: Lap.bg

Георги Дерменджиев заложи на футболисти, които рядко получават шанс за изява с националната фланелка. Целта на селекционера бе да провери нивото на играчите и да прецени дали ще може да разчита на някой от тях за важния мач с Унгария.

България имаше по-добри положения, но при една от редките атаки на съперника Дмитрий Подстрелов вкара единствения гол за победата.

Снимка: Lap.bg

От основните фигури на терена бяха Георги Миланов, Петър Занев и Спас Делев. От пейката се появи и Тодор Неделев.

Дебют с националната фланелка, макар и в неофициален мач, направиха доста играчи, сред които и футболист №1 за 2019 г. Димитър Илиев.

В 15-ата минута Беларус откри резултата, наказвайки грешка на българската защита. Иван Турицов и Петър Занев не успяха да изчистят топката, която стигна до Подстрелов и с хубав удар нападателят на гостите вкара за 1:0.

Снимка: Lap.bg

През първото полувреме Спас Делев нацели греда след изстрел от около 22 метра, а Исмаил Иса и Димитър Илиев пропуснаха няколко добри положения.

В края на мача Дерменджиев даде шанс на младите Светослав Ковачев и Валентин Антов.