на живо

Експерти засипаха Григор Димитров с похвали

Той може да бъде шампион, категоричен е Матс Виландер

Reuters

Бивши шампиони и настоящи експерти в тениса очаквано засипаха с похвали Григор Димитров за досегашното му представяне в Мелбърн. Матс Виландер дори прогнозира, че българинът има сили да спечели титлата.

"Вариативността, комбинациите, които използваше...Давид Гофен е жива стена, бърз е, не прави много грешки. Именно срещу него можеше да очакваме Григор да сбърка, но той знаеше какво да направи - агресивен форхенд, защитаваше се, когато трябва", заяви шведът в своето предаване "Гейм, сет и Матс".

Виландер подчерта, че сега Димитров е по-добър, отколкото на предишния си полуфинал от Големия шлем - на "Уимбълдън" през 2014 г. "Когато работиш с Роджър Рашийд, получаваш идеи. С Дани Валверду нещата стоят по същия начин. Григор е в страхотна ситуация и може да бъде шампион тук. Наистина го мисля.

Той се движи по корта перфектно, може да излезе бързо на мрежата. Роджър Федерер го оставяме настрана - Григор Димитров има най-добрия сечен бекхенд в момента".

Към поздравленията се присъедини и шампионката от "Уимбълдън 2013" Марион Бартоли. Бившата френска тенисистка публикува в Туитър две снимки на Гришо - едната е от фитнес залата по време на подготовката му, а другата е с екипа му след спечелването на титлата в Бризбейн.

"Явно, че здравата работа се отплаща. Браво на Григор Димитров и неговия екип за победата на "Аустрелиън Оупън", написа Бартоли.