на живо

Екстремното изпълнение, което учуди и птиците (ВИДЕО)

Егор Посохин и Ярослав Никулин потеглиха двама, а се приземиха поотделно

Екстремното изпълнение, което учуди и птиците (ВИДЕО)

Две тела, една цел – да полетят като птица в небето!

Не се чудете, че мечтата да летим е може би най-често срещаната. Това усещане за свобода не може да бъде надминато. А когато го изпиташ веднъж, става почти пристрастяващо.

Днес ви срещаме с двама руски парапланеристи, които много добре знаят какво е да летиш с птиците, въпреки че някои пернати едва ли биха рискували с техните трикове.

Егор Посохин и Ярослав Никулин успяха да изпълнят изключително опасен трик. Двамата първо се изкачиха на 2320 м надморска височина в Кавказките планини (не се изненадвайте от снега във видеото). След близо 50 минути чакане на подходящия вятър, Егор и Ярослав полетяха. Заедно! И се приземиха. Отделно!

Може да не ви звучи като нещо страшно, но помислете пак. Парапланерът трябва да издържи 240 кг – теглото и екипировката на двамата. Времето трябва да е перфектно, всяко движение не на място може да застраши сериозно живота и на двамата. А самото отделяне от земята? За него са нужни здрави крака и много, много тичане.

Въпреки детайлното планиране, не всичко минава както са си го представяли.

„В деня на скока прогнозата за времето обещаваше перфектни условия, но се случи точно обратното. Сменихме първоначалната точка, целият план се промени. Изкачихме се на 2320 м височина и се приземихме 1500 м по-ниско. Стояхме 50 минути, вързани един за друг, абсолютно неподвижни. Не можехме да седнем или да се движим. И точно когато щяхме да се откажем, вятърът се обърна и решихме да поемем риска“, разказва Егор.

„Вятърът беше лек, трябваше да тичаме, за да излетим. Ярослав беше с гащеризона и нямаше как да го направи, така че легна и го влачих 70 метра по земята, за да наберем скорост. Самият полет беше страшен, докато не се разделихме, а след това просто се наслаждавахме“, добавя той.

 
 
 
View this post on Instagram

"Яж говорил...." @yayarik.ru @uturn_paragliders @redbull_rus #hikeandfly #paragliding #acro #redbull

A post shared by Egor Posokhin (@egorposokhin) on

Всъщност историята на Егор предполага такива екстремни обрати. Той е роден преди 30 години в Норислск – руски град близо до Полярния кръг, където снегът и ниските температури са ежедневие. Занимава се професионално с парапланеризъм от 3 години, когато се мести в Красная поляна в Кавказките планини. Освен че показва каскади, той е и инструктор и агро-пилот. Преди това работи като кранист и в мина в родното си градче.

„Три пъти по-голяма от метрото в Москва! Разбирах се добре с началника, но нямаше как всяко лято да ходя да тренирам в Турция или Испания. Машините не могат да спрат! Затова напуснах, взех си пълна екипировка и започнах така да си вадя хляба“, разказва той.

Баща му е този, който му показва удоволствието от летенето. На 14-годишна възраст Егор започва със скайдайвинга, а по-късно безстрашно опитва всякакви каскади.

Днес той е един от най-талантливите парапланеристи в Русия, а с подобни каскади, славата му ще се носи дълги години в света на екстремните спортове.

Какво да ви кажем за Ярослав? Неговата история не е разказана подробно, но бърза справка в „Инстаграм“ ни кара да мислим, че по време на скока най-изнервена е била съпругата му Ангелина и трите им дъщери, които още отсега са тръгнали по екстремния път на татко.

 
 
 
View this post on Instagram

С Новым Годом всех!

A post shared by Yaroslav (@yayarik.ru) on