на живо

Шведският журналист изтри клипа, в който сипе клевети по адрес на Стефка Костадинова

Патрик Еквал обяви в национален ефир, че българката е била "натъпкана с допинг" при поставянето на световния рекорд от 209 см

Шведският журналист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален ефир, твърдейки, че тя е била "натъпкана с допинг" при поставянето на рекорда от 209 см в скока на височина, е премахнал от "Туитър" клипа от участието си в куизшоуто "Muren" по SVT.

Еквал бе споделил в социалните мрежи именно частта с обвиненията по адрес на легендарната ни шампионка.

Преди няколко дни в специално интервю за bTV, Еквал поясни, че изказването му е било... шега. Преди това Костадинова, чийто рекорд е ненадминат вече 34 години, обяви, че заради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата така и ще си търси правата по съдебен път.

Министерството на младежта и спорта също застана зад президента на Българския олимпийски комитет.

55-годишният Еквал е репортер и коментатор за TV4 с богат опит в отразяването на леката атлетика. Основният му мотив за позорната атака срещу една от най-знаменитите лекоатлетки за всички времена се счита фактът, че той тайно се надява, че рекордът на Костадинова от 209 см все някога ще бъде отменен и така, а първо място във вечната ранглиста с най-добро постижение ще излезе любимката му Кайша Берквист, която през 2006-а преодолява 208 см на турнир в зала в Германия.