на живо

Ел Маестро: Бодуров е логичният капитан на ЦСКА

Не знам докъде можем да стигнем в Европа, призна треньорът

Николай Бодуров е логичният избор за капитан на ЦСКА, обяви треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро ден преди реванша от Лига Европа срещу "Рига". "Той е естественият лидер на отбора, има голям опит", допълни специалистът. През миналия сезон лентата носеше партньорът на Бодуров в центъра на защитата Божидар Чорбаджийски.

Ел Маестро очаква труден двубой утре вечер. "Рига" игра агресивно и в първия мач, очаквам подобно поведение. Агресията е важна във футбола, но не е всичко. Съперникът е опасен при статични положения и трябва да внимаваме".

Наставникът потвърди, че Кирил Десподов е напълно готов за игра и вероятно ще започне като титуляр.

"Не очаквайте да ви кажа кой ще играе и каква ще бъде тактиката ни. Ще пусна най-добрите 11 в момента. Кирил е напълно готов, а дали ще играе - ще видите утре. Ако вкараме първи гол, за "Рига" ще бъде много трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред. Все още не знам докъде може да стигнем в Лига Европа. Ако отстраним "Рига", ни чака "Адмира" -  отбор, който познавам много добре. Те са млади и неопитни, но понякога това е предимство", каза още Ел Маестро.

Около 50-ина привърженици на "червените" изгледаха тренировката на стадион "Сконто". На заниманието бяха още собственикът Гриша Ганчев и легендата Петър Жеков.