на живо

Ел Маестро пред ФИФА: Основният ми план е да не ме уволнят (ВИДЕО)

"Напрежението е огромно. ЦСКА трябва да е шампион през тази или следващата година", заяви треньорът

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро разкри в епизод от поредицата на ФИФА, че целите пред "червените" са шампионската титла през настоящия или следващия сезон. В противен случай той най-вероятно ще бъде освободен от поста.

"ЦСКА трябва да бъде шампион скоро. Ако не се случи тази или следващата година, най-вероятно ще дойдете за интервю и ще говорите с друг човек. Очакванията са много високи. За ЦСКА второто място е далеч от приемливо класиране.", заяви Ел Местро.

"Очакванията са да печелим във всеки мач. Не е по-различно от всеки друг клуб, но трябва да призная, че бях изненадан от огромното напрежение, с което отборът трябва да живее. Ние сме голяма машина или огромен кораб, който трябва да влезе в пристанището. Основен план на всеки треньор във всеки клуб е да не бъде уволнен. Ние сме като спящ гигант, а участието ни в квалификациите за Лига Европа ми даде идея защо сме тук. Ще бъде сбъдната мечта, ако играем в групите на европейски футболен турнир. За мачовете от квалификациите целият град дойде на стадиона и усетихме силна подкрепа. При нас са най-добрите млади играчи в България. Може би половината национален отбор е съставен от наши играчи и се опитваме да се борим колкото можем", добави още специалистът.

Звездата на тима Кирил Десподов също изрази увереност, че за "червените" предстоят шампионски времена.

"Отговорността е голяма, защото играя за най-великия отбор в България. Доста е трудно, но за мен винаги е било удоволствие да нося червената фланелка и да се раздавам. В миналото тимът е побеждавал грандове. Трябва да се докажем пак на европейската сцена - работим здраво, за да го направим. Вярвам, че в близко бъдеще ще го постигнем. Ще върнем ЦСКА на върха", заяви Футболист номер 1 на България за 2018 г.

В краткото видео на ФИФА се разказва още за перипетиите на тима обратно към футболния елит у нас, а зрителите могат да чуят разказ за славната "червена" история от 90-годишния Александър Манов, който е директор на музея на тима.

Феновете и техните очаквания са представени от един от тарторите на агитката на ЦСКА Иван Велчев - Кюстендилеца.