на живо

Елена Бинева: Ансамбълът трябва да покаже това, което прави всеки ден (ВИДЕО)

"Конкуренцията е сериозна. Така се трупа самочувствие", заяви Мария Петрова

Дори контузена и отстрани на килима, Елена Бинева съпреживява всеки елемент от съчетанията на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Грациите на треньора Весела Димитрова са на първа позиция в многобоя след представянето си с 5 топки на Световната купа в София. Бинева лекува травма и не можа да вземе участие в надпреварата, а на нейно място в състава е Ерика Зафирова.

"Доста по-различно е да гледаш отстрани, защото нищо не може да направиш, да спасиш някои уред. Те играха много стабилно и се надявам и днес, и утре да покажат по същия начин съчетанията. Ерика трябва да не прибързва и да вярва в себе си, защото работи много часове в залата. Трябва да покажат това, което правят всеки ден.", каза Бинева пред bTV.

Снимка: Lap.bg

Трикратната световна и европейска шампионка Мария Петрова, която в момента е президент на Европейския комитет и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, похвали българските момичета за представянето през първия ден и заяви, че конкуренцията е доста голяма.

"И вчера, и днес, и утре се очертава една сериозна борба, тъй като конкуренцията е огромна. Това следяхме и коментирахме с Мария Гигова, че между първите 10 има много близки оценки. Това показва колко сериозна е борбата между тях. Нашите момичета се представят достойно и в индивидуалното. Искрено им пожелавам някоя от двете да се окичи с медал в многобоя. Изключително щастлива съм, че ансамбълът е на позицията, на която заслужава. Тук са едни от техните най-силни конкуренти - Италия, Беларус, Украйна, Япония. В момента те водят и това показва тяхната стабилна игра и уникални композиции", заяви тя и добави:

Снимка: Lap.bg

"Самочувствие се натрупва с повече участие по състезания, с повече победи. Тази година е преди олимпийските игри и особено в тези състезания се изгражда самочувствие. Надявам се да успеят да си изиграят съчетанията, да имат медали и да излязат като истински кралици на европейското и световното първенство"

След първия състезателен ден Невяна Владинова и Катрин Тасева са съответно четвърта и пета във временното класиране в многобоя. Днес (13 април) двете ще представят съчетанията си с бухалки и лента и ще бъдат.

Снимка: Lap.bg