на живо

Елин Топузаков: Работим по селекцията, но има мениджърски интереси (ВИДЕО)

Утре (23 януари) се очаква Антон Огнянов да се присъедини към лагера на "Левски"

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че в клуба се работи по привличането на двама нови футболисти - офанзивен и защитник, но в преговорите са намесени ни само клубни, а и мениджърски интереси.

"По селекцията се работи. Има някои постове, на които все още търсим класни футболисти, за да подкрепим отбора, да има конкуренция и дълбочина. Всички ние в спортно-техническия щаб работим в тази насока, а доколко ще успеем, ще видим. На постовете, които аз исках, вече имаме двама силни футболисти. Имаме набелязани хора за поне още два поста. Има преговори между клубовете, но има и мениджърски интереси", каза Топузаков след прибирането на тима от първия лагер в Кипър.

Той заяви, че привличането на Антон Огнянов от "Дунав" е сигурно и най-вероятно той ще се присъедини към отбора утре (23 януари). Така 28-годишният халф ще се превърне в трето ново попълнение на "сините" след нападателя Амаду Сукуна и защитника Давид Яблонски.

“Сукуна и Яблонски бързо се вписаха в отбора. Те са футболисти със сериозни качества. Аз лично исках те да бъдат привлечени. Имаме и други опции на техните позиции и всеки се бори с конкурентите за мястото си", заяви треньора на "сините".

Той оцени положително лагера на "Левски" в Кипър. "Сините" изиграха една контрола срещу "Виторул", в която загубиха с 1:2.

"Контролата, която изиграхме беше повече като тренировка. Пробвахме доста нови неща. Мисля, че Левски отдавна не е играл с двама чисти нападатели. Аз съм длъжен да опитам този вариант и с наличните футболисти да изглеждаме по най-добрия начин”, завърши Топузаков.