на живо

Елин Топузаков: С Христо Янев се познаваме добре, но ще го изненадам

"Победата над "Нефтохимик" зависи изцяло от нас", заяви наставникът на "Левски"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че не се притеснява, че с треньора на "Нефтохимик" Христо Янев се познават добре и че "сините" ще направят всичко възможно да изненадат противника си в 19-ия кръг на Първа професионална лига и да излязат като краен победител от срещата.

"Очакванията са единствено и само за победа. Това зависи изцяло от нас. Времето предразполага сблъсъкът да бъде физически, но ние притежаваме достатъчно футболни аргументи, за да спечелим. И при нас, и при противника имаше промени след първия мач помежду ни. Мина много време. Ние се опитваме да останем концентрирани и играчите да разберат, че не е сега времето да мислим за празници. Първо трябва да си свършим работата. Не веднъж казах, че последните ни два мача трябва да ги изиграем като първи за полусезона", заяви Топузаков.

Той разкри, че със здравословни проблеми са Веселин Минев и Аниете, но се надява и двамата да са на линия за срещата на 14 декември.

Топузаков заяви, че има концепция за привличането на нови играчи в "Левски" и въпреки че не иска да се разделя със сегашните футболисти, ще се съобрази с политиката на клуба.

"Имаме концепция и ясен план за селекция. Един мач и един резултат няма да направи разлика. С никого не искам да се разделям. Искам да запазя ядрото и да надграждам, но ако има апетитни оферти, ще ги премислим. Разбирам, че футболът е и бизнес, така че ще се нагласяме в движение. Не искам да коментирам конкретни имена. Харесали сме някои играчи и мислим, че можем да ги вземем. Дал съм имената на ръководството и ако има нещо официално, ще го съобщим", каза още старши треньорът на 26-кратните шампиони.