на живо

Елин Топузаков: Ще ни гледа цяла България, няма какво да губим (ВИДЕО)

"Мачовете от миналите сезони нямат значение", каза треньорът на "сините" преди дербито с "Лудогорец"

Елин Топузаков: Ще ни гледа цяла България, няма какво да губим (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че тимът му няма какво да губи в мача срещу "Лудогорец", а футболистите трябва просто да изпълняват тактическите указания на щаба. Дербито на 16-ия кръг на Първа професионална лига ще се изиграе в Разград в сряда 30 ноември. Днес "сините" заминаха за Русе, където отборът ще се готви преди мача.

"Трябва да сме разумни, да играем тактически правилно, за да приличаме на отбор, който се бори за първото място. Едва ли има напрежение. Нашите играчи са пределно мотивирани. Този мач се гледа от цяла България, няма какво да се губи, като единствено трябва да се спазват тактическите оказания", категоричен беше Топузаков.

Той категорично заяви, че "сините" няма да търсят реванш заради загубата с 1:2 от "Локомотив" Пловдив в предишния кръг, а отборът е физически подготвен за сгъстената програма през седмицата.

Наставникът на "сините" е категоричен, че загубите на отбора като гост в Разград през миналия сезон няма да повлияят на представянето на "Левски" срещу "Лудогорец" през настоящата кампания.

"Миналият сезон си е за миналия сезон, сега е нов сезон, почти нови отбори. Футболистите са готови психически и физически за срещата с "Лудогорец", въпреки разликата в точките. От началото на сезона показахме доста стабилни игри. Един мач и една загуба не трябва да ни разклащат самочувствието. Става въпрос за едно дерби, където резултатът може да бъде всякакъв. Ще направим всичко възможно, за да си тръгнем с положителен резултат.", каза той.

Топузаков разкри, че единствения с леки здравословни проблеми в отбора е Джереми де Ноойер.

"Не обичам да коментирам противника, но най-важното е ние как ще играем и да използваме максимума на нашите сили и възможности, за да постигнем добър резултат", категоричен беше специалистът.

"Лудогорец" има 6 точки аванс пред "Левски" във временното класиране на Първа професионална лига. За "орлите" също предстои тежък период от мачове, като следващия вторник 6 декември, шампионите гостуват на френския шампион "Пари Сен Жермен" в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата ще може да гледате пряко по bTV Action.