на живо

Емери: Лига Европа е турнирът на Севиля

Феновете бяха фантастични и ни помогнаха много

Лига Европа е турнирът на Севиля, отсече старши треньорът на испанците Унай Емери, след като воденият от него отбор спечели за трети пореден път трофея. Севиля изоставаше срещу Ливърпул след първото полувреме, но обърна резултата с гол на Кевин Гамейро и два на Коке, за да спечели срещата в Базел с категоричното 3:1.

"Обичаме този турнир. Това е нашият турнир. Ливърпул беше по-добрият отбор през първото полувреме и нямаше да бъде нелогично, ако ни бяха победили, но ние се върнахме бързо в мача. Чувствахме се много по-уверени след първия гол, който падна след почивката. На полувремето изчистихме грешките, най-вече ментални, а това се отрази на цялата организация на играта ни. Направихме крачка напред и тръгнахме на лов. Нуждаехме се да играем в нашия си стил", каза той.

"Насладихме се на нов прекрасен сезон в Европа и смятам, че се представихме великолепно през целия турнир. Радвам се, че отново сме шампиони, защото тези моменти са уникални. Ще празнуваме, но не много, защото ни предстои и финал за купата на краля в неделя", добави Емери.

"Ливърпул е страхотен отбор и те влязоха във финала по-бързо от нас. Ние обаче си повярвахме и заиграхме така, както го правим на собствения ни стадион. Феновете бяха фантастични и ни помогнаха много. Тяхната подкрепа ни даде увереност. С нас бе и Антонио Пуерта. Купата е за феновете и за него", продължи старши треньорът на Севиля.
"Коке може всичко. Ако играе напред, ще вкара. Вярвам в него повече, отколкото самият той си вярва", завърши Емери.