на живо

Емил Костадинов пред bTV: Не си вярваме достатъчно, имаме шанс (ВИДЕО)

Трябва да се борим докрай, каза още легендата

Националният отбор на България по футбол се прибра у нас след равенсвото 1:1 срещу Косово в европейска квалификация. На летище София ексклузивно интервю пред bTV даде членът на Изпълкома към БФС Емил Костадинов. Легендата сподели, че според него момчетата на Петър Хубчев не вярват достатъчно в себе си, но изрази надежда за класиране на Евро 2020.

"Трудно е като резултат, a и като игра", започна Костадинов.

Запитан за причината отборът ни да среща трудности с побеждаването на съперници като Косово - дебютант в евроквалификациите, героят от САЩ '94 отгoвори: "Защото не си вярваме достатъчно. Допускаме противниците да се опитват да се надиграват с нас... Не притежаваме топката достатъчно, но все пак за мен винаги по-важното е да вкараме един гол повече"

Според селекционера Петър Хубчев засега "лъвовете" се класират за еврошампионата след година. На това се надява и Костадинов: "Дай Боже да се класираме. Имаме шанс на този етап, така че трябва да се борим докрай... Всички отбори са с изравнени възможности, така че ако не се бориш във всеки един мач и не даваш максимума от себе си, можеш да загубиш от всеки"

Снимка: Lap.bg

"Много може да се направи. мисля, че футболистите трябва по време на мач да са по-спокойни. Това им пречи много, за мен лично", продължи Костадинов.

Запитан кой трябва да успокои националите и защо се стига до това безпокойство, той заяви: "Самите те. Дяволът не е толкова черен. Излизат два отбора по 11 човека и правят всичко възможно да се надиграят"

Относно спекулациите за смяна на Петър Хубчев: "Казах, че това е голяма глупост, която се сътвори точно преди мача. Такива глупости не трябва да се коментират. Доволни сме от работата му, щом е треньор на националния отбор"

Тагове:

@