на живо

Емил Велев: Сираков трябва да има решение. "Левски" да разчита на юношите

"Левски" Лом води тежка подготовка след влизането си във Втора лига

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Лом Емил Велев заяви, че мажоритарният собственик на съименника на неговия тим от София - Наско Сираков, няма да има никак лесна задача да намери нови спонсори.

Двата тима играха контрола на стадион "Георги Аспарухов", завършила 1:1. Столичани са в тежка финансова криза от повече от година, а наскоро отхвърлиха оферта от 31-годишния британец Джоузеф Диксън, който предложи 250 млн. долара.

"Левски" трябва да си разчита на школата и юношите си. Видяхте, че играха само един чужденец, което е доста похвално. Има добри играчи. Видяхте, че второто полувреме само те играха. Има обективни причини затова, тъй като ние водим тежка подготовка и съм съобразил мачовете с тази подготовка. Смятам, че Сираков би трябвало да има решение. Трябва да се види в следващите дни и седмици. Не е лесно да се намират спонсори и пари. "Левски" е голям клуб и може би трябва по-голямо старание, за да се намерят всички тези неща“, каза Велев след контролата.

Снимка: Lap.bg

Той не пропусна да похвали треньора на столичани Живко Миланов.

„Виждам, че Живко Миланов има желание за работа. Иска отборът да е добър. Както той казва яснотата в самия клуб го притеснява, притеснява и играчите. Футболистите обаче са, за да играят на терена и да дават максимума от себе си“, каза треньорът, който беше начело на "сините" в периода 2008-2009. От тогава датира и последната шампионска титла на тима.

Снимка: Lap.bg