на живо

Емоцията "Цвети Пиронкова" от първо лице (ВИДЕО)

Йордан Йовчев стиска палци за българската тенисистка в Пловдив

Емоцията "Цвети Пиронкова" от първо лице (ВИДЕО)

Въпреки загубата от Серина Уилямс на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ по тенис, Цветана Пиронкова е герой! След почти 3 години извън корта заради майчинство, пловдивчанката се завърна сред най-добрите и поднесе сензацията, като успя да намери място сред осемте най-добри на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

Мачът на българката с Уилямс беше гледан от милиони по света, а в родния град на тенисистката емоциите бяха най-силни. Там беше и четирикратният световен шампион в спортната гимнастика и участник в 6 издания на Олимпийските игри - Йордан Йовчев.

Снимка: bTV

"Може още много. Историята я е написала отдавана. Така че личи, че всичко, което прави, го с любов и с желание.", заяви той пред bTV.

Почитателите на тениса не скриха гордостта си от играта на Пиронкова. Тя не отстъпи по нищо на именитата си съперничка, която 6 пъти е триумфирала на Откритото първенство на САЩ! 

"За Цвети може да се каже само едно голямо "Благодаря, Цвети, че си такъв голям талант в България". Всички млади хора трябва да настояват да бъдат такива характери както е Цвети Пиронкова", убеден е Вълчо Вълчев, който изгледа мача в компанията на други фенове на пловдивчанката.

Снимка: bTV

"Тя направи един подвиг в тоя труден живот и всички трябва да ѝ бъдем фенове", допълни Стефан Романов.

Заради мерките за ограничение на разпространението на коронавируса, почитателите на тениса не бяха допуснати на трибуните в Ню Йорк. 

Пиронкова пък спечели не само уважение и възхита, а и точки за световната ранглиста, както и 425 000 долара от наградния фонд на Откритото първенство на САЩ.