на живо

Емоционалната битка в Серия "А" продължава

Този уикенд RING ще излъчи 5 мача от италианското първенство

Reuters

21 кръга след началото на сезона в италианската Серия "А", борбата за участие в европейските клубни турнири става все по-оспорвана. "Ювентус" и "Рома" са стабилни на първите две позиции в класирането, но към последното трето място в зона "Шампионска лига" апетити проявяват поне още 6 отбора. В момента то се заема от "Наполи", но по петите на тима от Неапол са "Лацио", "Интер", "Милан", "Аталанта" и "Фиорентина".

Всички тези отбори са събрани в 11 точки, които обаче потенциално са 8, ако осмият в подреждането "Фиорентина" спечели отложения си мач срещу "Пескара".

Снимка: БГНЕС

Четвъртото и петото място в подреждането също са ценни, защото дават право на участие в Лига Европа. Такова може да бъде осъществено и чрез шестата позиция, ако победителят в турнира за Купата на Италия е измежду първите пет отбора в крайното класиране на калчото. Европейската битка в шампионата продължава в събота вечер с два интригуващи двубоя.

В 19:00 пряко в ефира на RING "Лацио" е домакин на "Киево". "Римските орли" заемат 4-то място с актив от 40 точки - 4 по-малко от "Наполи" и едва с 1 повече от петия "Интер". В последния кръг отборът на Симоне Индзаги загуби като гост на "Ювентус" с 0:2 и се нуждае от задължителни три точки, за да не остане още по далеч от целта си - Шампионската лига. Въпреки поражението, "небесносините" продължават да играят силно и да постигат добри резултати, освен срещу останалите големи тимове.

Снимка: Getty Images

Преди гостуването в Торино, "Лацио" спечели 2 поредни мача, като има 4 победи в последните шест кръга. Столичани са един от най-силните домакини в първенството - с 8 победи и 25 точки от 11 мача на стадио "Олимпико". По-добри показатели у дома имат само "Наполи", "Рома" и "Ювентус".

Тифозите на "орлите" са уверени, че тази вечер ще видят нова домакинска победа, тъй като "Киево" се намира в може би най-слабата си форма от началото на първенството. "Летящите магаренца" загубиха в последните 4 кръга, отбелязвайки едва 3 гола и допускайки цели 13, и се смъкнаха до 13-то място в класирането.

Въпреки това тимът от Верона продължава да е изключително коварен и труден за побеждаване. Двубоят на "Олимпико" обещава да бъде крайно интересен и заради страхотните резултати на "Киево" при визитите на "Лацио" от 2004 година насам - 3 победи, 6 равенства и едва 2 загуби в 11 мача от всички турнири.

Снимка: Getty Images
Веднага след срещата на "Олимпико", от 21:45 отново пряко по RING друг от челниците "Интер" излиза с повишено самочувствие срещу последния в класирането "Пескара". "Черно-сините" ще се опитат да постигнат седма поредна победа в калчото и девета във всички турнири. Освен като цяло, миланският тим подобри резултатите си и у дома на стадио "Джузепе Меаца", където спечели всеки от последните си 6 мача, отбелязвайки минимум по 2 гола във всеки от тях.

В последния кръг "Интер" победи с минималното 1:0 като гост на предпоследния "Палермо", а сега е абсолютен фаворит срещу най-слабия тим в шампионата към момента. "Пескара" има само една победа в 20 мача за сезона, а тя дори бе служебна - 3:0 над "Сасуоло" на 28 август, 2016 година. Оттогава насам "делфините" загубиха 13 мача, а в шест спечелиха по точка след равенства. Първата среща с "Интер" завърши с успех за "нерадзурите" с 2:1, а през сезон 2012/13 те също спечелиха и двата мача срещу по-скромния си съперник.

Снимка: Getty Images
В неделя пряко по RING ще бъдат излъчени и други три мача от 22-я кръг на Серия "А" - "Торино" - "Аталанта", "Сампдория" - "Рома" и "Наполи" - "Палермо".