на живо

"Емполи" шокира "Наполи", 30 удара не стигнаха на "партенопеите"

Грешна стъпка в юбилеен мач за треньора Лучано Спалети

Getty Images

"Наполи" стъпи накриво в 17-кръг от италианската Серия "А". "Партенопеите" допуснаха изненадваща загуба с 0:1 от новака "Емполи" у дома. Единственото попадение в двубоя на "Стадио Диего Армандо Марадона" отбеляза Патрик Кутроне в 70' при комичен рикошет.

Голът дойде след един от 12-е удара на гостите към вратата, пазена от Давид Оспина. За сравнение - играчите на "Наполи" отправиха общо 30. За последно "партенопеите" стреляха повече без да отбележат през сезон 2014/2015 в шампионатния двубой срещу "Киево", когато нанесоха 33 удара и също отстъпиха с 0:1.

Снимка: Getty Images

Поражението идва в юбилейния мач №500 за треньора на "Наполи" Лучано Спалети в Серия "А". Откакто в италианския елит се дават по три точки за победа (сезон 1994/1995), единствено Франческо Гуидолин има повече двубои - 545.

След загубата "Наполи" се свлече до четвъртото място с актив от 36 точки. Води "Милан" с 39, пред градския си съперник "Интер" с 37 и мач по-малко, а челната тройка допълва "Аталанта" с 37 точки.

Междувременно "Емполи" се изкачи до седмата позиция с 26 точки, задминавайки "Верона", "Болоня", "Лацио" и "Рома". В следващия кръг тимът на Аурелио Андреацоли гостува именно на "Верона", докато "Наполи" ще направи опит да се реваншира на феновете си с успех при тежкото гостуване на "Милан".

Снимка: Getty Images