на живо

Енрике: Остава да подпечатаме добрата си работа

Наставникът на Барса пожела всичко най-хубаво на приятеля си Гуардиола

БГНЕС

"Чувството е прекрасно!" започна Луис Енрике пресконференцията си след класирането на финал в Мюнхен. "Вече сме на 90 минути от завоюването на три трофея. Много е хубаво, но трябва да подпечатаме добрата си работа през сезона"

С победата над Байерн с 5-3 общ резултат Барса се добра до финала на Шампионскта лига, освен това на отбора е нужна само една победа в оставащите 2 мача, за да стане шампион на Испания. Требъл може да бъде постигнат, след като каталунците са на финал и в турнира за Купата на Краля.

По отношение на самия мач Енрике каза: "Байерн поведе рано и това ни затрудни много, накара ни да се притесняваме, но отвърнахме с положения, усилена работа и вкарахме голове. Видяхме, че отборът стои добре и така стигнахме до почивката. През втората част обаче ни бе много трудно. Загубихме точността си."

Треньорът на Барса обаче демонстрира щастието си от стигането до Берлин: "Доволен съм от старанието на играчите"

Енрике коментира и нападателното си трио: Неймар, Суарес, Меси, след като и в този мач головете бяха изработени от тях: "Видно е, че се разбират добре, не са егоисти, солидарни са и се търсят един-друг"

Относно разговора си с Пеп Гуардиола накрая на мача каза, че това е диалог между двама приятели, които желаят най-доброто един за друг.