на живо

Епизод 2 от зрелището "Олимпик" Лион - "Аякс"

Реваншът от полуфиналите в Лига Европа ще може да гледате по bTV Action от 22:00 ч.

uefa.com

Финалът в Шампионска лига е ясен. За трофея ще спорят "Ювентус" и "Реал" Мадрид на 3 юни в Кардиф. Време е да бъдат определени финалистите в Лига Европа.

Днес (11 май) от 22:00 ч. bTV Action ще ви направи свидетели на епизод 2 от сблъсъка между "Олимпик" Лион и "Аякс".

Първата среща завърши със солидна преднина за холандците - 4:1. Положения и пред двете врати обаче не липсваха, а домакини и гости показаха страхотен атакуващ футбол, увенчал се с 5 попадения. 

Снимка: Facebook

С просто око "Лион" изглежда обречен, но французите вече са успявали да преодолеят подобен пасив. През 2001 г. те отстраниха белгийския "Брюж" в третия кръг на турнира за Купата на УЕФА, отбелязвайки 3 безответни гола в реванша.

Освен това на терена най-вероятно ще се появи топреализаторът на "хлапетата" - Александър Лаказет, който лекуваше контузия в бедрото.

"Аякс" обаче със сигурност не пристига във Франция за да загуби предстоящата среща. Четирикратният победител в Шампионска лига се чувства у дома си в европейските турнири. 

Холандският гранд се бори за титлата и у дома, къде е само на точка от водача "Фейнорд", така че футболистите на Петер Бос със сигурност са пределно мобилизирани и желаят успеха.

Двата тима за последно играха един срещу друг в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2011/2012, като и в двете срещи не си отбелязаха гол.

Тазвечершният мач обаче предвещава доста атрактивен футбол, на какъвто са способни и двата тима. 

Гледайте мача "Олимпик" Лион - "Аякс" тази вечер пряко по bTV Action от 22:00 ч.