на живо

Епизод две от европриключението на "Лудогорец" е в Цюрих

"Орлите" ще гонят първа победа в Лига Европа

Lap.bg

Второто предизвикателство за "Лудогорец" в груповата фаза на Лига Европа се нарича "Цюрих"! Мачът между двата тима е днес (4 октомври) в Швейцария. 

След като в първия кръг българските шампиони допуснаха обрат и загуба с 2:3 от "Байер" Леверкузен, във втория си мач ще трябва да се изправят срещу непознат съперник - швейцарския "Цюрих".

Двата тима не са срещали до сега, но целта им е еднаква - да си набавят предимство в групата и да продължат напред в турнира. 

В първия си мач от турнира швейцарският тим бе пестелив, побеждавайки само с 1:0 АЕК Ларнака. В домашното първенство отборът е втори, но изостава на цели 12 точки от лидера "Йънг Бойс". 

"Лудогорец" се опитва да играе и на двата фронта, въпреки че очевидно представянето в Европа е с приоритет пред тима, воден от Пауло Аутуори. В Първа професионална лига разградчани са втори и в серия от 4 поредни победи. 

Двубоят с "Цюрих" тази вечер може да се окаже исторически за двама от играчите в тима на "орлите". Козмин Моци и Светослав Дяков имат възможност да запишат мач номер 66 в кариерите си в европейските клубни турнири и да се изравнят на върха на тази класация с Христо Йовов.

Снимка: Lap.bg

Аутори най-вероятно ще разчита и на двамата, въпреки че има голям избор от играчи, след като групата от футболисти наброява 25 човека. В нея влиза и Якуб Швиерчок, който до скоро лекуваше контузия.

По-важният въпрос е "Кой ще бъде победител"! А отговорът ще започне да се оформя в 19:55 ч. тази вечер.