на живо

Ераносян пред bTV: Точка на "Герена" ще е подвиг (ВИДЕО)

Според специалиста "Левски" е реалният претендент на "Лудогорец" за титлата

Ераносян пред bTV: Точка на "Герена" ще е подвиг (ВИДЕО)

В събота (26 ноември) "Левски" е домакин на "Локомотив" Пловдив в мач от 15-я кръг на Първа лига. Срещата е изключително важна и за двата тима - "сините" са на три точки зад лидера "Лудогорец", а "смърфовете" са в серия от четири мача без поражение в елитното ни първенство. В последния кръг пловдивските "железничари" спечелиха градското дерби с "Ботев" с 2:0.

Преди двубоя треньорът на "Локомотив" Едуард Ераносян заяви пред bTV, че ще бъде истински подвиг, ако футболистите му успеят да измъкнат точка от визитата си на "Герена": "Локомотив определено не е фаворит в мача. "Левски" все още няма загуба и не е допускал гол в първенството на собствен терен. Реално това е претендентът на "Лудогорец" за титлата".

"Мисля, че ще е много труден мач, ако откраднем точка на "Герена" ще е равносилно на подвиг", каза специалистът.

Според него в края на сезона разградчани ще се поздравят с титлата в първенството: "Лудогорец" е с класа над другите отбори. Познавайки амбициите на президента и огромните средства, които хвърля, за да направи един наистина европейски отбор, смятам, че в близко бъдеще едва ли ще има някой, който да им се противопостави", добави Ераносян.