на живо

"Ерцгебирге Ауе" официално обяви раздялата с Павел Дочев

Българският специалист бе начело на тима от лятото на 2015 г.

Президентът на германския втородивизионен "Ерцгебирге Ауе" - Хелге Леонхард, обяви официално раздялата със старши треньора на отбора Павел Дочев.

51-годишния български специалист бе начело на тима в 68 официални срещи. Той пое състава в трета лига през лятото на 2015 година и спечели промоция още в първия сезон.

Отборът обаче е застрашен от незабавно отпадане, след като спечели едва веднъж в последните си 13 срещи от втора Бундеслига и е на дъното в класирането само с 18 точки от 22 изиграни мача.

"След загубата с 1:4 от "Динамо" Дрезден Павел ме помоли да поговорим на четири очи. Той подаде оставка пред мен. След това се срещнахме и обсъдихме нещата с Управителния съвет на клуба и преценихме, че най-добре за отбора ще бъде, ако се разделим. Искам да му благодаря за честния и открит разговор и джентълменското му поведение. Пожелавам му успех", каза Леонхард на специална пресконференция.

"Нямаме план "Б". Трябва да намерим нов старши треньор", допълни той.

Отборът ще бъде воден временно от асистентите на Дочев - Робин Ленк, от треньора на вратарите Макс Урванчки и кондиционния спец Вернер Шоупа.

"Решението да подам оставка бе много трудно за мен и ми струваше много усилия. Но смятам, че трябваше да го направя. Все пак не става въпрос само за мен, а за благото на отбора. Може би новият наставник ще успее да придаде друг импулс на футболистите", заяви Дочев със сълзи на очи.