на живо

Ерик Кантона към Ибрахимович: Може да има само един крал в Манчестър

Французинът с подарък за добре дошъл към шведския футболист

Официален сайт на Manchester United

Избраният за Играч на столетието на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона приветства новото попълнение на „червените дяволи” Златан Ибрахимович на Олд Трафорд.

Определеният от феновете за „крал” на Юнайтед излезе с официално обръщение към шведския футболист, в което сподели, че с удоволствие му подарява фланелката с номер 7, но не и статута си на царска особа.

„Имам лично съобщение за Златан. Ти реши да сложиш червения екип. Това е най-добрият избор, който някога си правил. Когато ходиш в „Театъра на мечтите“ можеш да почувстваш призраците на легендите, които са били преди теб”, заяви Кантона, в ролята си на футболен специалист пред Eurosport.

„Когато вкараш първия си гол пред „Стретфорд Енд“. Когато чуеш публиката да скандира името ти. Когато сърцето ти забие толкова силно, че едва не избухва в гърдите ти. Когато усетиш, че ти ги обичаш толкова, колкото и те те обичат. Тогава, приятелю мой, ще усетиш, че си у дома“, продължава „кралят”.

„Последно: В Манчестър може да има само един крал. Ти можеш да си Принца, ако пожелаеш. Ако те интересува, фланелката с номер 7 – твоя е. Това е моят подарък за теб за добре дошъл. Кралят си отиде. Да живее принца“, завърши Кантона.

34-годишния футболист подписа едногодишен договор с Юнайтед на 1 юли. Контрактът му е с опция за удължаване, в зависимост от представянето на футболиста в клуба.