на живо

"Еспаньол" и "Айнтрахт" почти сигурни участници на плейофите в Лига Европа

Двата тима може да срещнат български отбори в следващата фаза на турнира

Getty Images

Евентуалните съперници на ЦСКА и "Локомотив" Пловдив в плейофите за влизане в групите на Лига Европа са почти сигурни. След изиграването на първите срещи "Еспаньол" и "Айнтрахт" Франкфурт се очертават като фаворити за продължаване напред благодарение на разгромните си победи.

Испанският гранд от Барселона победи с 3:0 "Люцерн" като гост в Швейцария. Головете за лесната победа вкараха Ферейра (28-ма минута), Дидак Вила (59-та минута) и Варгас (89-ата минута). С такова предимство "Еспаньол" е почти сигурен участник в плейофите.

В тях жребият определи испанците да играят срещу победителя от ЦСКА - "Зоря" Луганск. Мачът на стадион "Българска армия" завърши 1:1. Реваншът е на 15 август в Украйна и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 19:30 ч.

Снимка: Facebook

"Айнтрахт" Франкфурт също си осигури доста комфортно предимство преди реванша, побеждавайки "Вадуц" с 5:0 като гост в Лихтенщайн. Точни за германския отбор бяха Костич (11-та и 27-ма минута), Доминик Кор (40-та минута), Пасиенсия (53-та минута) и Гацинович (63-та минута). 

Така спокойно в клуба могат да мислят за следващия си съперник, а той ще бъде победителят от двойката "Локомотив" Пловдив - "Страсбург". На "Лаута" "смърфовете" загубиха с 0:1 от носителя на Купата на лигата на Франция, като почти целия мач играха с човек по-малко.

Реваншът във Франция е на 15 август.