на живо

ESPN плаща над 90 млн. евро на Тайсън Фюри

Бившият световен шампион подписа договор за излъчване на мачовете му в САЩ

Бившият световен шампион в тежката категория Тайсън Фюри подписа договор с ESPN за излъчване на мачовете му в САЩ. Според британските медии контрактът на боксьора е за 5 срещи, като той ще получи около 91 милиона евро.

В Щатите Циганския крал ще бъде промотиран от компанията "Топ ранк", с която в края на миналата година подписа и Кубрат Пулев.

Споразумението с ESPN поставя под въпрос реванш между Фюри и Дионтей Уайлдър по две причини. Последният е част от най-големия конкурент на "Топ ранк" в САЩ - РВС на Ал Хеймън. Правата за излъчване на мачовете на Бронзовия бомбардировач пък държи "Шоутайм", който рядко работи с ЕSPN.

"Ако не исках да се бия с Уайлдър, нямаше да го направя още първия път. Сега мачът е по-осъществим от всякога, защото най-големите момчета в играта са зад нас. Ако гледаш, Дионтей, идвам за теб и този път няма да ме измамиш!", заяви Фюри.

Преди дни стана ясно, че другият непобеден в тежката категория - Антъни Джошуа, за пръв път ще се боксира извън родната си Великобритания. Той ще се изправи срещу Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк, като залогът ще са четирите му световни титли в дивизията.

В Америка Джошуа работи с онлайн платформата DAZN, а във Великобритания - със "Скай Спортс". Това значително намалява шансовете за директни сблъсъци между тримата водещи боксьори в тежката категория.

Тагове:

@