на живо

"Етър" най-после победи

"Витоша" остава далеч от първите си три точки в Първа лига

Lap.bg

"Етър" Велико Търново постигна трета победа от началото на първенството и първа от 20-и август насам, след като се наложи с 2:0 над аутсайдера "Витоша" Бистрица.

Защитникът Александър Александров откри резултата в средата на първото полувреме, а Самб Бадара с 6-ия си гол за сезона направи 2:0 след почивката.

Домакините започнаха по-активно и до 15-ата минута имаха две чисти положения. Първо Яни Пехливанов след центриране от корнер не успя да насочи топката във вратата, а в 14-ата минута Александров поиска дузпа, след като Румен Гьонов паднал спря топката с ръка в наказателното поле.

В 28-ата минута обаче домакините откриха резултата, след като Александров прониза вратаря Михаил Иванов, но останаха съмнения за засада.

В 51-ата минута Иван Петков вкара второ попадение за "болярите", но пак бе в положение на засада, като този път тя бе маркирана. Съдията Вълков продължи с противоречивото си представяне в 56-ата минута, когато Йордан Върбанов от гостите игра с ръка в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

20 минути преди края на мача домакините поведоха с 2:0, след като Алиуне Бадара наказа грешка на вратаря Михаил Иванов и на капитана на гостите Йордан Върбанов.

Така "Етър" се изкачи на 11-ата позиция в Първа лига с 15 точки, докато "Витоша" Бистрица остава на дъното, без победа от началото на първенството, и само с 2 спечели точки.