на живо

Ето го и най-оспорваното първенство в света

Най-резултатният тим в Алжир изпадна

news.au

Алжирското първенство не е сред най-популярните в глобално отношение, но резултатите в него са повече от интересни. Често сме чували фразата ” Те имат страхотна атака.” За елитния алжирски Ел Еума тя важи в пълна сила. Въпросният отбор има най-доброто нападение в лигата (40 гола), но въпреки това....изпадна. “Бабия”, както е прякорът на този тим, завърши на предпоследното 14-то място и догодина ще играе във второто ниво на алжирския футбол.

Любопитно е, че Ел Еума има само 10 точки и две победи по-малко от шампиона ЕС Сетиф. Също така – само 15 точки разделят първия от последния в таблицата.

Снимка: soccerway.com

“Фактът, че отборите в лигата са с изравнени сили за мен е нещо като благословия. Няма доминант, винаги има интрига. Несправедливо е, че точно ние изпаднахме, но такъв е животът....”, коментира наставникът на Ел Еума Жулс Акорси, който води тима втори пореден сезон.

“Отборите акцентират върху отбраната. Всеки излиза на терена, за да не загуби, а победата се счита за бонус. Стига се дотам, че да избегнеш поражението се превръща в основна цел. Медиите също имат вина за това, тъй като поставят играчите под допълнително напрежение.”, обяснява Карим Ларби, които играе за местния МС Оран и националния тим на страната.