на живо

Ето кога би трябвало да стане ясна съдбата на Литекс

Следващото заседание на Изпълнителния комитет ще се проведе в сряда, 13 януари, от 15:00 часа, съобщиха от Българския футболен съюз днес. С най-голям интерес се очаква решението на управата по казуса Литекс, който се създаде след излизането на отбора от терена в мача от 20-ия кръг на "А група" срещу Левски.

Дисциплинарната комисия вече извади оранжевите от елита на българския футбол и наложи парична глоба, а след това Апелативната комисия потвърди решението. Изпълкома обаче създаде временна комисия по този случай, която се опитва да намери вратичка в документите и да остави тима в елита.

Временната комисия със заседателни функции по казуса с наказанието на ПФК "Литекс" (Ловеч) проведе втората си среща. За разлика от предишното заседание, на днешното присъства представител на Българския олимпийски комитет - Теодора Златева. На заседанието отново не присъства представител на Министерството на младежта и спорта. Членовете на комисията оформиха становище по казуса, което ще бъде оповестено след заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.