на живо

Ето защо феновете са убедени, че Меси отива в "Манчестър Сити"

Нов ден, нова доза спекулации

Не само Пеп Гуардиола, но и феновете на "Манчестър Сити" много силно се надяват Лионел Меси да избере техния тим. А след последните промени в профила на Серхио Агуеро, те дори повярваха, че трансферът скоро ще стане факт.

Наблюдателни привърженици забелязаха, че Агуеро е премахнал номер 10 от акаунта си в "Инстаграм" и се размечтаха...

Реакциите в социалните мрежи са, че действието на Агуеро, който е доста близък с Меси, говори достатъчно ясно за плановете на нападателя на "Барселона".

Името на Меси е синоним на номер 10 в световния футбол. 33-годишният аржентинец го наследи от друга голяма емблема на най-популярната игра - Роналдиньо.

Снимка: Getty Images

Лионел Меси информира "Барса", че иска да напусне още сега, без да чака изтичането на договора си следващото лято. Той възнамерява да се възползва от клауза, с която може да го прекрати едностранно в края на всеки сезон. За да влезе тя в сила обаче, е трябвало да бъде активирана не по-късно от 10 юни. Меси настоява, че клаузата все още е валидна, тъй като сезонът бе удължен заради пандемията от коронавирус.

Твърди се за интерес към 6-кратния носител на "Златната топка" и от "Интер" и "Пари Сен Жермен", но ако той не стане свободен агент, ще трябва да платят откупната му клауза в размер на 700 млн. евро.

Междувременно спекулациите се увеличават с всеки изминал час. Асистентът на Гуардиола в "Сити" Мануел Естиарте сподели снимка с младия Меси, който се усмихва широко в компанията на майката на Естиарте. 

 
 
 
View this post on Instagram

Gràcies per fer feliç a la meva mare. Gràcies per fer feliç a tanra gent. Ara toca ajudar-te a tu a ser feliç!!!

A post shared by Albert Duocastella (@albertestiarte) on

"Благодаря, че направи майка ми толкова щастлива. Благодаря, че ощастливи толкова много хора. Сега е време да ти помогна да бъдеш щастлив", гласи текстът до публикуваната снимка.