на живо

"Аякс" и "Арсенал" отпаднаха от Лига Европа, вижте всички 1/8-финалисти

Жребият за следващата фаза на елиминациите е в петък следобед

"Аякс" и "Арсенал" отпаднаха от Лига Европа, вижте всички 1/8-финалисти

"Арсенал" изненадващо приключи участието си в Лига Европа още на 1/16-финалите. Тимът на Микел Артета отпадна от "Олимпиакос" след гол в 119-ата минута.

"Топчиите" спечелиха първата среща с 1:0, но на реванша подцениха съперника и сенегалецът Папе Абу Сисе заличи пасива на гърците в 53-ата минита след пас на Матийо Валбуена. До края на редовното време "артилеристите" не успяха да върнат попадението и се стигна до продължения.

При тях Пиер-Емерик Обамеянг изравни в 113-ата минута, но шест по-късно Юсеф Ел-Араби отново даде преднина на гостите, която се запази до последния съдийски сигнал.

Снимка: Reuters

От турнира си тръгна и отборът на "Аякс", който спечели реванша с "Хетафе", но това не бе достатъчно за крайния успех в сблъсъка.

Българският шампион "Лудогорец" напусна Лига Европа след втора загуба от "Интер", този път с 1:2 пред празните трибуни на "Сан Сиро".

Преди ден за 1/8-финалите се класира тимът на "Рейнджърс", който отстрани "Брага". Сред най-добрите 16 във втория по сила европейски клубен турнир попаднаха още отборите на "Истанбул Башакшехир", "Базел", "Уулвърхемптън", "Байер" Леверкузен, ЛАСК Линц, "Волфсбург", "Манчестър Юнайтед", "Рома", "Шахтьор" Донецк, "Копенхаген" и "Севиля".

В петък вечер ще стане ясен и последният осминафиналист. "РБ Залцбург" е домакин на "Айнтрахт" Франкфурт. Реваншът бе отложен с един ден заради очаквана буря в Австрия. Първият мач бе спечелен с 4:1 от германците.