на живо

Бавиш времето - получаваш топка в лицето (ВИДЕО)

Любопитна ситуация в мача между "Аякс" и "Рома"

"Аякс" загуби с 1:2 от "Рома" в първия мач от 1/4-финалите в Лига Европа. "Римските вълци" не само взеха добър аванс преди реванша, но и прекъснаха серията на нидерландците, които не знаеха какво е загуба от началото на 2021 г.

Повече от три месеца без загуба не е толкова зле, но пък "Аякс" би трябвало да приеме поражението с високо вдигната глава. Все пак има още един мач, а в Рим всичко може да стане...

Не така обаче мислят момчетата, подаващи топките.

Дейви Клаасен изведе домакините напред в резултата през първата част, преди Лоренцо Пелегрини да изравни точно преди стрелките да отброят един час от началото на срещата на "Йохан Кройф Арена". Това обаче не бе всичко. В 87-ата минута Ибанес донесе победата на "Рома" с важно попадение на чужд терен, даващо сериозно предимство преди реванша след седмица.

Съвсем очаквано италианският тим започна да бави времето. Рикардо Калафьори доста се потруди, за да "изстиска часовника", а това видимо подразни едно от момчетата отстрани на терена. В знак на възмущение футболистът бе замерен с топка право в лицето.

Освен това Калафьори получи и жълт картон заради бавене на времето.