на живо

Белчев: Ще се постараем "Клуж" да се съобрази с нас (ВИДЕО)

ЦСКА приема румънския тим в първия си мач от Лига Европа

Белчев: Ще се постараем "Клуж" да се съобрази с нас (ВИДЕО)

Ще играем своята игра, за да накараме "Клуж" да се съобрази с нас. Това заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев на официалната пресконференция преди утрешната среща срещу ръмънския тим от първия кръг на групите на Лига Европа. Наставникът си пожела "червените" да вкарат два гола в първите минути.

"ЦСКА ще се опита да играе своята игра. Това ще рече с трайно владеене на топката. "Клуж" е изключително агресивен отбор. Ще се опитаме отборът на "Клуж" да се съобрази с нас. Искаме, ако можем да вкараме два гола в първите две минути, но невинаги се получава. Няма да приемем играта в собствената половина. Ще се опитаме да пресираме високо, ако можем", каза Белчев пред журналистите.

"В общи линии съм наясно със състава, с изключение на една или две позиции. Надявам се в следващите две тренировки да нямаме проблеми. Не искаме да объркваме футболистите с много варианти на игра на противника. Ще подготвим играчите за това, което очакваме."

"С нетърпение очакваме мачовете, но в никакъв случай не трябва да има напрежение. Трябва да играем със самочувствие, да покажем постоянство и игра като в мачовете с БАТЕ и "Базел", каза Белчев, като допълни, че често коментира футболни теми с бившия треньор на "Левски" Станимир Стоилов.

"Със Станимир Стоилов се виждаме и чуваме често. Ако се видим, си говорим общи работи, но винаги присъства и темата футбол. Не само преди мачовете от Европа".

"Групата е тежка, няма слаби отбори. "Клуж" е много силен отбор. Знаем нашите силни и слаби места. Говоря клишета, но ще се опитаме да се възползваме от нашите силни страни и да неутрализираме силните страни на противника. Мачът е 50/50", завърши Белчев.

Капитанът Петър Занев е готов за утрешния мач: "Всеки футболист чака тези двубои от Лига Европа. Това са мачове, в които всеки един от нас иска да покаже най-добрата си светлина. Всяка точка е важна. Личното ми мнение е, че имаме шансове и възможности да излезем от тази група. Разбира се, че и за нас е по-добре да играем на "Армията", но нямаме необходимия лиценз. И тук ще дойдат да ни подкрепят хора. Трябва да не допускаме елементарни голове. Харесва ми как се представя отборът в Европа. Надявам се да подходим по същия начин - с концентрация и мотивация", каза той.