на живо

"Интер" елиминира "Лудогорец" пред празните трибуни на "Сан Сиро" (СНИМКИ)

"Нерадзурите" спечелиха втория мач с 2:1 след обрат

"Лудогорец" отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа. Българският шампион загуби с 1:2 от "Интер" в реванша в Милано и след общ резултат 1:4 напуска турнира.

Мачът на "Сан Сиро" се игра пред празни трибуни заради разпространението на коронавируса в Северна Италия. УЕФА позволи на стадионa да присъстват само официалните лица от двата тима, съдиите и оператори, които да осигурят телевизионното излъчване.

С оглед на пасива си от първата среща, българският шампион започна по-активно. След няколко положения пред двете врати, в 26-ата минута Каули вкара първия си гол за "Лудогорец". Зимното попълнение на "орлите" се възползва от подаване на Сисиньо и откри резултата, вдъхвайки надежда в редиците на "зелените".

Снимка: Reuters

Няколко минути по-късно обаче Кристиано Бираги вкара първия си гол за сезона, след като се разписа от малък ъгъл за 1:1.

В последната минута на добавеното време на първата част Ромелу Лукаку вкара за 2:1, след като топката рикошира в Пламен Илиев и се върна на главата на белгиеца.

Снимка: Reuters

През второто полувреме домакините нацелиха две греди, а в последните минути на срещата Мавис Чибота пропусна добра възможност за изравнителен гол.

"Лудогорец" отпада за трети път във фазата на 1/16-финалите в Лига Европа. През сезон 2016/17 "орлите" бяха отстранени от "Копенхаген", а през 2017/18 от "Милан".

През сезон 2013/14 "Лудогорец" достигна до осминафиналите във втория по сила европейски клубен турнир.