на живо

Кой е този "Локомотив", който има повече трофеи от "Тотнъм"?

Привържениците на "шпорите" търсят информация за пловдивските "смърфове"

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив срещу "Тотнъм" на Жозе Моуриньо във втория кръг на квалификациите за Лига Европа! Само каква новина за българските футболни запалянковци.

В България сме запознати със звездния статут на съперника. Симпатизираме на капитана Хари Кейн и на самоотвержения и безкрайно скромен Хюн Мин-Сон. Подкрепяме или порицаваме тактиката на Специалния с "паркирането на автобуса".

Феновете на "шпорите" обаче тепърва започват да търсят информация за носителя на Купата на България.

И вече са в шок при вида на стадиона, който ще приеме мача.

Има сериозна вълна от подигравки с името на българския тим, което е сравнявано с парола за Wi-Fi. Различни привърженици, особено такива на "Арсенал" обаче припомнят, че "Тотнъм" вече е губил от подобни отбори... неведнъж. Има място за паника.

А кой е този "Локомотив" Пловдив? Отговорът на български потребител в "Туитър" гласи: "Отбор, който има повече трофеи от "Тотнъм".

Припомнят се и думите на треньора на "черно-белите" Бруно Акрапович, който след победата над "Искра" си пожела успех срещу "Тотнъм" в Пловдив.

Има и такива, които са категорични: "Всичко, различно от победа с поне 9:0 ще се смята за позор".

Изглежда във Великобритания не си падат по географията... и дори не са чували за град Пловдив.

Фен на "шпорите" смята, че е проучил съперника, като информира, че това не е "Локомотив", за който хората са чували. Тимът е спечелил Купата на Съветската армия, като не му е много ясно какъв е този трофей. Отбелязва се, че пловдивчани имат играч от Таджикистан, визирайки Парвиз Умарбаев.

С прикачени снимки от агитката на "смърфовете" пък друг запалянко на англичани благодари, че мачът ще се играе при закрити врата.