на живо

Моралес: Имаме стратегия и план, но трябва да положим много труд (ВИДЕО)

ЦСКА гостува на "Йънг Бойс" в преследване на първа победа в групите на Лига Европа

Треньорът на ЦСКА Даниел Моралес заяви, че отборът има план как да се справи с "Йънг Бойс" при гостуването в Швейцария за мача от третия кръг на Лига Европа.

"Червените" преследват първата си победа в турнира, след като до момента записаха загуба и равенство, но именно при спечелването на точка срещу "Рома" оставиха отлични впечатления.

На официалната пресконференция преди утрешния двубой Моралес, който застана начело на ЦСКА след уволнението на Стамен Белчев, бе категоричен, че играчите му са готови.

Снимка: Lap.bg

"Казусът със състезателите, които не могат да участват е решен. Има футболисти, които са готови да влязат в игра и ще дадат всичко от себе си. Трябва да се приспособим възможно най-бързо към изкуствения терен. Имаме стратегия и план за мача. Дано всичко, което сме подготвили да сработи. Футболът е интересна игра, в която всичко може да се случи. За първи път срещаме "Йънг Бойс", това е сериозен противник. Трябва да положим много труд и дано да излезем от стадиона с добро настроение", каза Моралес.

"Отборът от много време създава ситуации пред съперниковата врата. Мисля, че с по-голяма концентрация ще започнем да бележим. Али Соу е много трудолюбив човек. Той е състезател с характер. Има много качества и нивото му е много добро. Много нападатели са влизали в серия от мачове без гол. Имаме време да коригираме тези неща. С упорит труд и спокойствие той отново може да започне да бележи. В момента той изпълнява своята работа, като "деветка", но винаги можем да го видим и на друга позиция. Той си пасва добре с Ахмед Ахмедов", каза още Моралес.

Снимка: Lap.bg

Защитникът Пламен Гълъбов смята, че напрежение преди всеки мач има, но със съотборниците му трябва да намерят начин да го преодолеят, за да покажат най-доброто от себе си.

"Старши треньорът ще прецени дали да стартирам. Разбира се, че има напрежение преди всеки мач, но ние сме длъжни да се справим с това и да покажем най-доброто от себе си. Напълно възстановен съм", каза бранителят.

"Защитата започва първо от нападателя, така че ние сме максимално групирани. Трябва да покажем добра дисциплина и се надявам да постигнем един добър резултат".

Снимка: Lap.bg

"Не знам на какво се дължи да играем по-лесно срещу по-трудни съперници, но мисля, че мотивацията преди мача не е по-малка. Надявам се, както вече казах, да излезем мотивирани и да победим. Просто играем 11 на 11", каза още Гълъбов.