на живо

"Динамо" Загреб обърна и изхвърли "Тотнъм" от Лига Европа

С хеттрик на Мислав Оршич хърватският тим елиминира "шпорите" след продължения

Reuters

Хеттрик на Мислав Оршич изхвърли "Тотнъм" от Лига Европа. Въпреки пасива от 0:2 от първия двубой, "Динамо" Загреб не се предаде, изравни резултата и след продължения се класира за 1/4-финалите на втория по сила европейски клубен турнир.

Преди няколко дни "Динамо" остана без треньора си Зоран Мамич, който хвърли оставка, след като получи 4-годишна присъда.

Независимо от това, хърватският шампион тръгна с всички сили да обръща негативния резултат от първия двубой и да гони чудото. Домакините пропуснаха страхотен шанс в 35-ата минута, когато Лавро Маер стреля на сантиметри от гредата. В края на първото полувреме пък Хари Кейн също пропиля добра възможност да реши всичко.

Снимка: Reuters

През втората част хърватите си повярваха и поведоха в 61-ата минута с попадение на Мислав Оршич. Четвърт час по-късно Лукас Моура пропусна да изравни, а в 83-ата минута Оршич вкара втория си гол и прати мача в продължения.

Гарет Бейл пропусна в 102-ата минута, а само четири по-късно Оршич заби трети гол във вратата на лондончани за 3:0. 

С огромен принос за победата е и вратарят на "Динамо" Доминик Ливакович, който извади няколко сериозни положения на гостите.