на живо

Петър Занев: Крайно време е да започнем да си реализираме положенията (ВИДЕО)

Бях сигурен, че ще победим "Рома", коментира капитанът на ЦСКА

Петър Занев: Крайно време е да започнем да си реализираме положенията (ВИДЕО)

Капитанът на ЦСКА Петър Занев съжалява, че "червените" не победиха "Рома" (0:0) и така не успяха да запишат имената си в историята. "Армейците" все пак взеха престижна точка на "Олимпико".

"Както си мислех, че ще изиграем мача, така и се получи. Трябва да признаем и че в две-три ситуации имахме доза шанс. Отборът на "Рома" е добър европейски отбор, където особено на "Олимпико" е много трудно да не ти създадат ситуации. През по-голямата част от мача мисля, че се справихме във фаза защита и съм много щастлив, че изиграхме мача на нула. В предни позиции пролича нашата слабост, където за съжаление не можем да си реализираме моментите", коментира Занев пред bTV след края на двубоя.

"Тези мачове са съвсем различни от българското първенство. Излизаме за нашата чест, за България, за ЦСКА, така че няма място за отстъпление. Бях сигурен, че ще направим добър мач. Мога да кажа, че бях сигурен и че ще победим, но за съжаление не се получи. Радостното е, че отговорихме на динамиката, която ни предостави отборът на "Рома".

"На терена аз не гледам имената. Няма значение дали е Джеко или някой друг футболист, когато си концентриран и преследваш целите си не мисля, че трябва да се обръща внимание кой е срещу теб. Съжалявам, че не спечелихме и не успяхме да запишем имената си в историята, но животът продължава, вдигаме главите, изваждаме си нужните поуки и трябва да продължим по същия начин да играем по-рационално и по-агресивно. Крайно време е да започнем да реализираме моментите, които създаваме", завърши Занев.