на живо

"Шахтьор" - "Базел": Украински щурм или швейцарско спокойствие

Гледайте срещата от четвъртфиналите в Лига Европа пряко по bTV Action днес (11 август)

Getty Images

Вторият по сила футболен турнир на Стария континент - Лига Европа, вече навлиза в своите нормални граници, до колкото е възможно това в година, белязана от пандемията от коронавирус.

След принудителната пауза и отложените развръзки в осминафиналите, тимовете вече са в Германия, където безопасно трябва да продължат да се борят за мечтания трофей. А днес (11 август) е време за един непредвидим украинско-швейцарски сблъсък.

"Шахтьор" Донецк излиза срещу "Базел" в среща, която може да гледате пряко по bTV Action от 21:45 ч.

Снимка: Getty Images

Какво ни предстои да видим?

"Шахтьор" отстрани "Волфсбург" в предишния етап на надпреварата, след като във втория мач у дома победи с 3:0 с късни голове. Тимът стана шампион на Украйна с лекота, като в последните кръгове от шампионата възпитаниците на Луис Кастро в никакъв случай не си почиваха. Всъщност "Шахтьор" няма загуба от 15 март насам. 

Снимка: Getty Images

"Базел" обаче е готов с швейцарска точност да прекъсне тази серия. "Червено-сините" също без проблеми си осигуриха мястото на четвъртфиналите от Лига Европа в Германия, побеждавайки на два пъти "Айнтрахт" с 3:0 и 1:0.

Отборът на Марсел Колер завърши на трето място в първенството на страната си. Шампионатът приключи преди дни и предимството е, че футболистите не са излезли от форма.

Снимка: Getty Images

Дали обаче това ще им е достатъчно срещу коравия украински боец?

Отговорът днес (11 август) от 21:45 ч. по bTV Action!