на живо

"Шахтьор" Донецк на 1/2-финал в Лига Европа след рецитал срещу "Базел"

Украинският тим ще се изправи срещу "Интер" в битка за място на финала на 21 август

"Шахтьор" Донецк на 1/2-финал в Лига Европа след рецитал срещу "Базел"

"Шахтьор" Донецк е на полуфинал в Лига Европа. Украинският шампион победи с 4:1 "Базел" в Гелзенкирхен и така в спор за място на финала ще се изправи срещу "Интер", който преди ден отстрани "Байер" Леверкузен след успех с 2:1.

Полуфиналът между "Шахтьор" и "Интер" е на 17 август (понеделник) и ще бъде излъчен на живо по bTV Action.

Футболистите на Луиш Кастро не оставиха никакви съмнения за по-голямата си класа. Благодарение на вратаря Джордже Николич победата на украинците не бе по-изразителна.

"Шахтьор" поведе в резултата след само 100 секунди игра на "Фелтинс Арена". Жуниор Мораес, който е бивш нападател на ЦСКА, бе изпуснат от отбраната на "Базел" и вкара за 1:0 след неразчетено излизане на Джордже Николич.

В 12-ата Фемико Полюлю се оказа на чиста позиция, но късметът покри стража на домакините Андрий Пятов. Само 10 минути по-късно Тайсон удвои преднината на украинския гранд.

Снимка: Reuters

През второто полувреме доминацията на "Шахтьор" не бе толкова осезаема, въпреки нови два гола във вратата на "Базел". В 75-ата минута Алан Патрик от дузпа покачи на 3:0, а в 88-ата сред голмайсторите се записа и Додо.

Почетното попадение за "Базел" бе дело на Рики Ван Волфсвинкел в 92-ата минута.

В другия 1/4-финал "Севиля" победи с 1:0 "Уулвърхемптън" след гол в 88-ата минута на Лукас Окампос. Така на полуфиналите андалусийците ще спорят с фаворита за трофея "Манчестър Юнайтед".